HRS - един от най-желаните работодатели

Камелия Димитрова
24/10/2023

В днешно време всички организации са изправени пред еднакво големи предизвикателства, когато става въпрос за набиране на подходящи кандидати. Затова и изграждането на добра работодателска марка е от ключово значение. По този начин топ талантите често се свързват сами с компаниите, отличени като най-добри работодатели.

В HRS Bulgaria работим в посока изграждане на доверена работодателска марка сред агенциите за подбор на кадри. Инвестираме много в това всеки да се чувства на мястото си. Градим приятелска работна атмосфера, където взаимоотношенията и участието на всеки заемат централно място. На ръководните лица в компанията се гледа като на ментори, от които се учим на успешни практики, защото са се доказали във времето със своя опит и експертиза. Стремим се еднакво добре да работим и да се забавляваме заедно, което е причина много млади хора да ни избират за работодател, когато правят първи крачки в кариерата.

Няколко поредни години HRS Bulgaria влиза в класацията “топ 50” от най-желаните от студентите в България работодатели по данни от Graduate Survey* за компании с под 250 служители.

Проучването показва, че HRS Bulgaria е първенец сред конкурентите в сектора и използва всички комуникационни канали, за да постигне по-висока разпознаваемост като работодател при контакта си със студентите.

Студентите у нас ни познават най-вече от социалните мрежи, където сме изключително активни, от реклами в интернет с работни позиции, които популяризираме и в сайта на компанията, където постоянно имаме над 100 активни обяви за работа от всички работни сектори.

За 1 година HRS Bulgaria се издигна в класацията с 40 места по-напред. През 2020 г.: бяхме на 52 място, а сега в 2021 г. сме поставени на 10 място, което е забележителен напредък. За 365 дни, в период на пандемия, сме успяли да събудим доверие у студентите относно възможностите за кариера в компанията и добрите условия на труд, които предлагаме. Вярваме, че именно личното отношение, което имаме към всеки служител, е причина за добрата оценка. Разбира се, придобивките, фирмената култура, репутацията на компанията, работодателската марка, опитът от интервюиране на кандидати и уменията за висше лидерство също са част от показателите, заради които младите хора в България ни избират.

Няколко пъти годишно имаме отворена стажантска програма, в която приемаме групи от завършили студенти. Изготвяме им индивидуален кариерен план и им предоставяме възможност за участие във всички обучения в компанията, като имат и подкрепа от ментор през целия период. Извън обявените стажантски програми, подаваме ръка и на студенти, които сами ни търсят, когато имат задължителна практика от университетите. Още една причина, поради която те ни избират като първи работодател.

90% от стажантите при нас, които след изпитателния срок останат на постоянна работа, биват повишени йерархично и финансово след по-малко от 6 месеца. Част от старшите експерти в компанията са започнали своя кариерен път в подбора на кадри, именно чрез нашата стажантска програма.

Изключително щастливи сме, че развитието ни се забелязва и то от млади таланти в България.

Научи повече и за наградите ни от Career Show Awards 2020 г. тук

--------------------------------------------------------------------------------

* Проучването Graduate Survey се провежда ежегодно от ToTheTop Agency с медийното партньорство на Investor.bg. Проучването е независимо, по международен лиценз на Modern Management Consulting, UK, и цели да скъси дистанцията между работодатели и студенти, предоставяйки разширена индивидуална информация за имиджа на всяка компания, събрала достатъчен брой анкетирани за попадане в статистически представителна извадка.