Моята история в HRS Bulgaria

Теодора Аврамова
24/10/2023

Как попадна в HRS Bulgaria?      

Като се замисля, винаги съм обичала да общувам. Сега общувам с цел и ми плащат за това. Обичам това, което работя, защото то е това, което ми харесва да правя.

Работех като вътрешен HR мениджър към голям хотел в София. Започнах като личен асистент на собственика и на шестия месец бях повишена на Мениджър човешки ресурси. Заемах и двете длъжности няколко години.

Имах предизвикателен ръководител, благодарение на когото научих много неща. Научих се да не се отказвам, да изпипвам работата си, да се справям в невъзможни ситуации, да пътувам назад във времето, когато трябваше да променям резервации и сложни пътувания. Бях дясна ръка на човек с много бизнеси и големи финансови възможности. Научих се да бъда професионалист и да съм отговорна.

Взех пример какъв ръководител искам да бъда и какъв не. Когато срещаш неща, които не ти харесват, стреми се да не ги повтаряш. Взимай нещата, които резонират с теб и ги мултиплицирай.

Когато усетих, че вече нямаше какво да науча и какво повече да ме развие реших да напусна.

В HRS усетих топлина, близост и положителни емоции още от първото интервю. Интервюто беше  повече от приятно. Влязох в офис, пълен с млади, красиви и усмихнати хора. Шегуваха се, смееха се. Казах си това е моето място.

По време на интервюто с Нора Найденова (бъдещият ми team leader) много се харесахме. После се видях и с останалия мениджмънт. Всичко стана лесно и бързо, премина в положителни разговори, смях и градивност. Бях пуснала автобиографията си единствено в HRS. Предложиха ми работа. Офертата беше няколко пъти по-ниска от заплащането ми до този момент. Не се поколебах да приема. Знаех, че правя инвестиция. Щастието няма цена.

В кой сектор ти харесва да работиш най-много? Имаш опит в аутсорсинга, но и не само.

Започнах в отдела NON-BPO (позиции, които са различни от аутсорсинг, информационни технологии и временна заетост). Отделът беше прекрасен –пълен с млади и амбициозни дами, oколо 10 на брой - красиви, усмихнати и успешни. На третият ми ден там имах назначение. Всички много ми се зарадваха – искрено, подкрепящо. Казах си това е мястото, в което искам да работя и да се развивам.

Никога досега не бях работила с таргети, но когато работата те увлече и ти харесва, всичко се случва естествено лесно и приятно. Първото тримесечие направих таргета си за два месеца, вместо за три. Тогава чух колеги да споменават името на една компания, която навлизаше на пазара в България в сферата на аутсорсинга. Стана ми приятно като я чувах. Поисках да ме включат, макар да не беше в моят отдел. И така без да знам какво ме очаква се отзовах в друг отдел BPO  (Business process outsourcing). Не бях търсила хора с езици. Нямах контакти на хора в тази област. Но ми хареса предизвикателството да ги открия. Човек се развива истински, когато излезе от комфортната си зона.

Харесва ми да разсъждавам и мисля. В главата ми постоянно текат потоци от мисли, мога да мисля за няколко неща едновременно. Обожавам да мисля за възможности да открия нещо или някой, това ме прави да се чувствам като изследовател. Още помня как назначих една прекрасна дама със солиден опит като мениджър категория на позиция технически съпорт с френски език. Тя беше щастлива,  а това зарадва и мен.

Какво най-много ти харесва в работата ти?

Разнообразието.  Във всяко едно отношение. За 2 години във фирмата едва ли мога да изброя позициите, в чиито подбор съм била ангажирана като консултант. И повечето от тях са били предизвикателни за затваряне. Всяка една работа, колкото и интересна да е в началото омръзва на хората заради еднообразието. В HRS това е невъзможно. Рядко съм работила по позиция, повече от 3 седмици, а често съм приключвала проекти и в рамките на няколко дни.

Това е нещо, което ме зарежда и развива ежедневно. Научавам нови неща всеки ден, с всяко едно интервю, с всеки един нов кандидат, с всеки нов проект. За човек като мен, който постоянно се интересува и обожава да научава нови неща, това е безценна работа.

В отношението ми към кандидатите съм положителна, готова да им помогна, да ги консултирам и да им съдействам да изберат най-добрата работа за тях. Понякога те наистина не познават пазара, имат ограничен поглед върху ситуацията. Моят многообхватен обсег ми позволява да ги съветвам, тъй като познавам добре целия бранш.

Тази година за мен започна нова страница в HRS Bulgaria. В края на зимата, ръководството ми предложи да заема едновременно две отговорни позиции –да стана Team Leader - ръководител екип и ръководител на най-големият проект на компанията за годината. Възприемам това като комплимент към моята работа в HRS Bulgaria и съм щастлива и горда, че имах възможността да поема тези две отговорни роли. Създадох екип от изцяло нови хора, които присъединих към компанията.

Към момента се наслаждавам повече от всякога на работата си, на възможността да помагам и да съветвам екипа си в ежедневната му работа. Те също ме учат на много нови неща, които с радост прилагам в работата си.

Най-важното, което сплотява екипа ни, е че си имаме доверие един в друг, уважаваме се, споделяме си и сме открити едни с други. Каквото и да се случи го преодоляваме с единност и сплотеност.

Когато започнах работа в HRS Bulgaria нямах представа колко много неща, могат да ми се случат за 1 година или за две. Сега вече съм убедена. Мотото на HRS Bulgaria за countless opportunities (безброй възможности) важи и за служителите вътре в компанията.

Тази статия е в чест на годишнината ми в компанията – на 28 септември 2019 стават 2 години откакто съм в HRS Bulgaria.

Усещането ми е като да са минали поне 5 години, тъй като интензитетът е голям, работя на бързи обороти и ежедневно разширявам знанията, уменията и отговорностите си.

Бих искала да изкажа благодарността си най-вече към Йоана Цонева – нашата оперативна мениджърка, която винаги е разрешавала по най-добрия начин всичките ми молби и казуси и към Кирил Бораджиев – един от управляващите ни партньори за непоколебимата му вяра в мен и настойчивостта му да ме направи част от лидерския екип на HRS Bulgaria.

Сърдечно благодаря!