Какво е да бъдеш HR?

Камелия Димитрова
24/10/2023

Извън част от трудовата ни характеристика, ето и 10 гледни точки на това какво за нас означава да бъдеш HR:

Емилияна Стоева - HR Generalist

Да бъдеш HR, означава да се грижиш за хората. Добрият HR е слушател, организатор и понякога мотиватор. Човекът HR е маслото, от което се нуждае всяка "машина" (организация).

Сюзан Асад - Мениджър Подбор на персонал

Удоволстиве! Като социално ориентирано животно, няма нищо по-удовлетворяващо от мисълта, че днес ТИ си спомогнал с твоите знания, умения и усилия да промениш един житейски път, една човешка съдба!

Теодора Аврамова - Мениджър Подбор на персонал

Това е най-готината работа на света. Говориш с различни хора постоянно. Научаваш различни позиции, компании и сфери. Съветваш и помагаш кандидатите за работа, както и работодателите, така че да достигнат до най-добрите решения за техните нужди. Понякога е трудно и изморително, но си заслужава винаги, когато намериш най-добрата работа за кандидат и най-подходящия служител за дадена позиция.Колкото и хубава да е работата ти, ако тя е еднообразна в даден момент омръзва. Когато си рекрутър в HR агенция обаче, никога не ти е скучно, защото работиш с "безброй възможности" (мотото на HRS).

Цветелина Стефанова - Ръководител на екип

Отдаденост, внимание, подкрепа и комуникация с разбиране и емпатия.

Евгени Бижев - Младши Ръководител Екип „Подбор на Кадри“

Всеки ден да се събуждаш и не знаеш с какви хора ще се срещнеш и с какви житейски истории. Чувството да си намерил идеалната работа на твоя кандидат е като опиат, който те кара да продължаваш да работиш работата ти с хъс и ентусиазъм.

Елица Кузманова - Младши специалист, подбор на персонал

Да бъдеш консултант по подбор на кадри е едно динамично приключение, изпълнено с възходи и падения, които те държат жив!

Мадлен Иванова - Старши ИТ консултант по подбор

За мен e изключително зареждаща и интересна професия, заради ежедневния контакт, който установявам с хора. Голяма е и отговорността в откриването на подходящия работодател за всеки кандидат, всички знаем, каква промяна в ежeдневието на всеки е смяната на компания. За да си добър в тази професия трябва да си организиран, да познаваш добре човешката психика и да си гъвкав, защото в работата с хора няма правила и формули. Не на последно място мога да кажа, че работата е изключително удовлетворяваща и отблагодаравяща се, когато разбереш, че си помогнал на някой да намери правилното за него работно място.

В обобщение:


За нас работата ни - да намираме работа на хората, е повече от работа!

Благодарим на всички, които ни гласуват доверие. Ако именно днес си търсиш работа, в нашия празничен ден, не се колебай, а се свържи с нас.

Въпрос с възможност за различни интерпретации и отговори. Именно днес, на международния ден на HR-а, обединихме гледните точки на малка част от всички 70+ консултанта по подбор на кадри, познати още като HR-и или recruiter-и, в HRS. На нашия празник споделяме с теб освен  за нашето призвание и за това какво правим всеки ден, защото то е много повече от това да намираме работа на хора. Ние помагаме на кандидати да се подготвят за интервюта - съветваме ги за подобрения в автобиографиите им, даваме им обратна връзка за техните мотивационни писма, управляваме преговорите им за заплати, за да постигнат максимума, спрямо опита и уменията си. Консултираме кандидати и при желанията им за преквалификация, ако имат повече от една оферта и търсят съвет, обръщаме внимание за какво да се внимава. Съветваме и нашите клиенти по въпроси относно заетостта и това как да открият не просто кандидат за работа, а човек с обща визия и мисия, като тяхната. Оставаме в крак с трудовото законодателство, както и споделяме познания за пазара и индустрията. Това е малка част от ежедневието ни. Не просто намираме работа, а свързваме хората с потенциал и компаниите с бъдеще.