Как да изградим запомнящо се CV?

Камелия Димитрова
24/10/2023

Твоята автобиография може да бъде единственият ти шанс, чрез който да убедиш работодател, че си подходящ за позицията, за която кандидатстваш. Затова трябва да обърнеш внимание към всеки аспект от резюмето, както върху форматът, така и върху оформлението и структурата.

Запомни, водещ принцип при изготвянето на автобиографията трябва да бъде: Колкото по-лесен за четене е документът, толкова по-добре!

Обобщение: актуално съдържание + добър формат на документа = отличаваща се автобиография!

Съвет: За да изградиш запомнящо се CV, използвай сайтове, в които може да редактираш готови шаблони на автобиографии. Ето и нашите предложения за:

Безплатни инструменти

Novoresume - Интуитивен, уеб-базиран инструмент, който има безплатна и платена версия. Разработен с помощта на HR-и, за да отговори на нуждите на кандидатите за работа. Има разнообразие от много шаблони, според което потребителя сам избира на коя версия да продължи.

cvmkr.com - Онлайн платформата помага за създаването на структуриран документ в рамките на една страница. За да се използва услугата не е необходима регистрация в сайта.

Canva - Платформата предоставя готови шаблони на автобиографии, които може да адаптираш спрямо нуждите и предпочитанията си за дизайн.

SmartCV - Сайт за създаване на видео автобиографии. Този нестандартен метод е подходящ за компании без изисквания към формата на автобиографията.

Resume.com - Този сайт дори не изисква да си създаваш акаунт. Друго голямо предимство е, че той ще изготви само една страница резюме.

Piktochart - Платформата е подходяща за по-артистични професии, където кандидата може да си позволи голяма свобода във формата на документа. В безплатната версия може да се изтегли само снимка.

Платени инструменти

Enhancv - Инструментът е подходящ за всички професии, тъй като системата адаптира автобиографията спрямо сектора и длъжността, за която кандидатстваш.

resume.io - Платформата е потребителски ориентирана и задава въпроси, с които помага за по-бързото въвеждане на необходимата информация, но услугата се заплаща.

Hloom - Страхотен инструмент, който дава предложения какви умения да добавиш, спрямо позицията, за която кандидатстваш, но услугата се заплаща.

В интернет има изобилие от много други CV „генератори”. Всеки има своите предимства и недостатъци. Избери този, който подхожда на твоите нужди, и отдели специално време на резюмето си.

Вярваме, че ще се справиш страхотно и ще откриеш мечтаната работа!