3 причини да потърсите специалист по подбор на кадри

Ани Кунева
24/10/2023

Да намериш работата, която най-много желаеш е трудно. Независимо дали искаш да се включиш отново в работната среда, да напуснеш сегашната, или просто искаш да започнеш нещо ново, вълнението от нова възможност за кариера e и честа причина да се правят малки, но значими грешки в търсенето на нова работа.

Готов ли си да прегледаш всевъзможни обяви, за да намериш потенциални свободни места, да отделиш и време за усъвършенстване на автобиографията си, да пишеш различни мотивационни писма и накрая да седиш в очакване телефонът ти да звънне? Всичко това можеш да го спестиш, като просто търсиш работа, чрез агенция по подбор на кадри, каквато сме ние. Именно за това, сега ще имаш възможността да прочетеш, защо всъщност е много по-добре да намериш, това което искаш, чрез рекрутър (от англ. recruiter - чуждицата за консултант на подбор на кадри, набираща все по-популярност в България и ще я срещнеш по-надолу в текста).

*Имай предвид, че работата на специалиста по подбор на кадри, не е просто да ти намери работа, а да ти бъде максимално полезен в процеса на кандидатстване. Фирмите, с които HRS Bulgaria работи, търсят служители, за да запълнят отворените им позиции, което означава, че те вземат крайното решение дали си подходящ за позицията или не.

Причина №1.

Както се споменава по-горе, HRS, работи с различни фирми, което значи, че нашите рекрутъри са запознати с детайли, които кандидатите трудно ще намерят сами. Пример: кое за компанията-работодател е важно да притежава като умения, конкретният кандидат или какъв опит търсят в него. Ако се чудиш как преминава един работен ден в мястото, което си избрал или какъв е стилът им на работа, то тогава нашите специалисти по подбор на кадри ще могат да отговорят на всички въпроси, които те интересуват. Това е важно, защото ще ти помогне да решиш дали ще можеш да се развиваш професионално и личностно в избраната от теб компания.

Причина № 2.

Повечето от кандидатите, които работят с нашите рекрутъри и си търсят работа, вече работят на пълен работен ден в настоящата си работа, но  в същото време търсят възможност, където да намерят по-добри условия да се развиват кариерно. Естествено е много по-трудно да се намери време или

ресурси, за да се завърши търсенето на работа самостоятелно. За щастие, тук е моментът, в който агенцията по подбор на кадри идва с пълна сила, за да направи този процес в пъти по-лесен и удобен за теб.

* И не забравяй, че всичките услуги, които предлагаме са платени само за работодателите, с които работим. Кандидатите ни получават кариерни консултации и подобряване на автобиографията, напълно безплатно.

Причина № 3.

Главната мисия на нашите специалисти по подбор на кадри е да подготвят и консултират всеки кандидат за актуалното състояние на пазара на труда, за очаквано бъдещо заплащане, спрямо опита и уменията, които притежават и да дадат съвети за подобряване на автобиографията/портфолиото.

Има и една много значима подробност, която ние по никакъв начин не пренебрегваме - очакваното заплащане. Още в първоначалния ни разговор, се ориентираме във финансовите ти желания и те срещаме само с работодатели, които могат да ти предложат сходни виждания и възможности. Въпреки това, ако получиш оферта, от която не си напълно удовлетворен, HRS консултантът ще те информира за актуалното състояние на пазара и би могъл да помогне за евентуално предоговаряне на условията. Не винаги обаче, нашето желание е релевантно на това, което е готов да предложи работодателят. Все пак, за теб най-големият плюс ще бъде, че имаш професионална подкрепа през стресиращия, но с много възможности, нов кариерен път.

В крайна сметка няма значение какъв тип работа търсиш, нашите рекрутъри не помагат само за един тип позиция. Готови сме да ти предложим разнообразни и интересни кариерни пътища. Остава само да събереш смелост да се потопиш в света на HRS и да преоткриеш нови върхове в изграждането на кариерата си. А това можеш да го направиш, като разгледаш в новата секция „намери работа" на сайта ни.